פרויקט CES-MED, בהובלת האיחוד האירופי, מאגד 21 רשויות מקומיות במזרח התיכון לשיתוף פעולה סביבתי. הרשויות מתמקדות בהתייעלות אנרגטית, אנרגיות מתחדשות ושיפור איכות החיים. יוזמות מובילות כוללות תכניות בנייה ירוקה, תחבורה ציבורית ושבילי אופניים.
מרכז הידע
סקירת הזירה הטורקית חושפת את מאפייניה הכלכליים, ההזדמנויות העסקיות והפוטנציאל לשיתופי פעולה בין ישראל לטורקיה. הסקירה נוגעת בגורמים גיאופוליטיים, דמוגרפיים, ובנקודות ההשקה הכלכליות עם ישראל, ומספקת כלים ליצואנים ישראלים.
ישראל מאשרת ייצוא גז טבעי לירדן: שר האנרגיה סילבן שלום וראש הממשלה נתניהו חתמו על הסכם לייצוא 2.2 Bcm גז טבעי ל-15 שנה לחברות ירדניות. ההסכם מחזק את קשרי האזור וממצב את ישראל כמעצמת אנרגיה.
משרד החקלאות מטיל הגבלות על ייבוא פרי תמר מאלג'יריה, מצרים, מרוקו, תוניס ומאוריטניה בשל שיקולים פיטוסניטריים. ההגבלות נועדו למנוע חדירת מזיקים ומחלות. יבואנים נדרשים לעמוד בדרישות ולהגיש בקשה מסודרת.
שר הכלכלה אלי כהן ערך ביקור ראשון בגאורגיה, נפגש עם ראש הממשלה ושר הכלכלה, וחתם על הצהרה לקידום הסכם סחר חופשי.
הביקור חיזק את היחסים הכלכליים וההיסטוריים בין המדינות וקידם שיתופי פעולה עסקיים.
השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות מנפיקים תעודות בריאות לכלבים וחתולים היוצאים לחו"ל. תהליך ההנפקה כולל בדיקות רפואיות, חיסונים, ובקשה מקוונת, בהתאם לדרישות מדינת היעד. הבטיחו שחיית המחמד שלכם מוכנה לנסיעה!
שרת האנרגיה של בולגריה הודיעה לשר האנרגיה יובל שטייניץ על רצון לרכוש גז טבעי מישראל באמצעות הקישור היווני לצינור ה-East Med. השרה הזמינה את שטייניץ לפורום שרי האנרגיה האירופיים בבולגריה באפריל הקרוב.
בפעם הראשונה, נציגי ישראל, מצרים, ספרד, איטליה, ויוון נפגשו ביוזמת האיחוד האירופי לדון בפיתוח מאגרי גז טבעי בים התיכון ויצירת נתיבי מעבר לאירופה. המפגש מסמן שיתוף פעולה אסטרטגי אזורי לחיזוק משק האנרגיה.
מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, שי רינסקי, ביקר בגאנה ואתיופיה לחיזוק קשרי הסחר. במפגשים נדונו עדכוני הסכמי סחר, הזדמנויות לשיתופי פעולה טכנולוגיים וחקלאיים, ויוזמות עסקיות. הביקור מסמן את מחויבות ישראל להרחבת פעילותה הכלכלית באפריקה.
הממונה על היטלי סחר במשרד הכלכלה המליץ להגדיל את היטל ההיצף על יבוא מלט מטורקיה ומיוון, בטענה שההיטל הקיים אינו מגן על התעשייה המקומית. הוועדה המייעצת תבחן את ההמלצה ותעביר המלצותיה לשר הכלכלה להחלטה.
הסכם סחר חופשי בין ישראל לירדן נחתם ב-1995, ושודרג ב-2004. ההסכם כולל פטורים ממכס על כ-2,200 פריטים ותנאים ייחודיים לייצור משותף (QIZ) עבור ייצוא לארה""ב, לקידום שיתוף פעולה כלכלי אזורי.
משלחת מומחים ממשרד החקלאות יצאה לאתיופיה לסייע בהתמודדות עם נחילי הארבה המאיימים על ביטחון המזון במדינה. בשיתוף טכנולוגיות חדשניות כמו רחפנים לריסוס ממוקד, תכנית הסיוע הישראלית מציעה פתרון מתקדם למניעת רעב ושיקום התוצרת החקלאית.
משרד החקלאות הישראלי ומקבילו באיחוד האמירויות מגבשים מתווה לשיתוף פעולה בתחומי ביטחון מזון, טכנולוגיות חקלאיות מתקדמות וחקלאות מדברית. התוכנית כוללת צוותי עבודה, מחקרים משותפים, פיתוח טכנולוגי, וחיבור בין גורמים עסקיים לקידום סחר ושיתופי פעולה חדשניים.
איחוד האמירויות, שוק מבוסס יבוא עם ביקוש גבוה למוצרים איכותיים ואורגניים, מציע הזדמנות ייחודית לחקלאות הישראלית. הקרבה הגיאוגרפית ואיכות התוצרת ממצבים את ישראל כשותפה מרכזית בשוק שמייצג מעל 10 מיליארד דולר בשנה.
לאחר שיתוף פעולה ותיאום עם איחוד האמירויות, קיבלה ישראל אישור לייצוא תוצרת חקלאית טרייה וזרעים. השוק החדש, הקרוב גאוגרפית, צפוי לחזק את החקלאות הישראלית ולאפשר לחקלאים שווקים חדשים ורווחיים באזור בעל כוח קנייה גבוה.
משרד האנרגיה מקדם תכנון כבל חשמל תת-ימי בין ישראל, קפריסין, יוון ורשת החשמל האירופית. הפרויקט ישפר את אמינות אספקת החשמל, יגביר שימוש באנרגיה מתחדשת, ויחזק את הקשרים הגיאופוליטיים עם אירופה. החיבור מתוכנן בקיבולת של 1,000 מגה ואט.
משרד האנרגיה הישראלי ואיחוד האמירויות השיקו שלוש קבוצות עבודה משותפות בתחומי הגז, האנרגיות המתחדשות והגנת סייבר. שיתוף הפעולה נועד להחלפת ידע, קידום חדשנות ופיתוח פרויקטים משותפים, ומסמל את חיזוק הקשרים בין המדינות בתחום האנרגיה.
הסדרת היחסים עם איחוד האמירויות פותחת הזדמנויות עסקיות משמעותיות. הוובינר מציע סקירה מקיפה על האפשרויות והאתגרים העומדים בפני יצואנים ואנשי עסקים ישראלים, לצד הדרכה מעשית כיצד להתכונן לעשיית עסקים באזור דינמי ומרתק זה. לצפיה
עם פתיחת שוק האמירויות לעסקים ישראליים, מצגת ייחודית מציגה את הסביבה הכלכלית והעסקית במדינה. זו הזדמנות להכיר את ההזדמנויות המרכזיות, הענפים הצומחים והאפשרויות עבור היצואן הישראלי בשוק מתפתח ודינמי. לצפיה במצגת
סקר צרכנים באמירויות מגלה נתונים מרתקים: 58% מוכנים לשלם יותר כדי לחסוך זמן, 80% פעילים ברשתות חברתיות וחצי מהם עוקבים אחר מותגים. בנוסף, 40% בעלי שעון חכם ו-52% מחזיקים מכשירי מטבח חכמים.
כניסה לשוק האמירויות דורשת סבלנות, היכרות מעמיקה עם התרבות המקומית והתנהלות מכבדת. קשרים אישיים, דיבור בגובה העיניים ושמירה על נהלים הם המפתח להצלחה. למד את השוק, טפח קשרים, ושקול עבודה עם המדיה החברתית כדי למקסם הזדמנויות.
לראשונה מזה עשור, שרת הכלכלה אורנה ברביבאי נפגשה עם שר התעשייה הירדני, יוסף אלשאמלי. הפגישה עסקה בחיזוק קשרי הסחר, עדכון הסכמי סחר והרחבת מכסות מוצרים לייצוא ירדני. המפגש מחזק את יחסי הכלכלה ושיתוף הפעולה האזורי.
משרד הכלכלה והתעשייה פותח נספחות כלכלית באבו דאבי, שתהיה אחראית על חיזוק קשרי המסחר וההשקעות עם איחוד האמירויות. הנספחות תסייע לחברות ישראליות וזרות, ותהווה מנוף לקידום שיתופי פעולה כלכליים משמעותיים באזור המפרץ.
השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג והשרה לביטחון מזון ומים באיחוד האמירויות מרים אלמהירי חתמו על מזכר הבנות לשיתוף פעולה סביבתי. ההסכם כולל יוזמות משותפות במאבק במשבר האקלים, ניהול פסולת, הגנה על המגוון הביולוגי ופיתוח טכנולוגיות סביבתיו
בעקבות ההסכם עם בחריין, השירותים להגנת הצומח ולביקורת נערכים לייצוא תוצרת חקלאית טרייה וזרעים. לאחר התאמת התוצרת לדרישות בחריין, ההכנות כוללות לימוד החקיקה המקומית, התאמת מערכת הייצוא והדרכת המפקחים לשמירה על איכות גבוהה.
לאחר חתימת הסכמי הסחר עם איחוד האמירויות, ישראל קיבלה אישור רשמי לייצוא תוצרת חקלאית לבחריין. ההסכם החדש מספק לחקלאים הזדמנות לחדור לשוק חדש, קרוב גיאוגרפית ואטרקטיבי, ובכך לתמוך בצמיחת החקלאות הישראלית והכלכלה המקומית.
תעודת בריאות והנחיות לייצוא כלבים וחתולים למדינות איחוד האמירויות. התהליך כולל אישור רפואי והקפדה על תקנות ייבוא ייחודיות למדינה, במטרה להבטיח את רווחת חיות המחמד ושמירה על בריאות הציבור. לחץ להורדת התעודות
שרי החקלאות של ישראל וירדן חתמו על הסדר שמיטה לייבוא תוצרת חקלאית מירדן, המסייע לאוכלוסייה שומרת מצוות ומחזק את שיתוף הפעולה החקלאי בין המדינות. בפגישה נדונו דרכים להעברת ידע, סחר ופתרונות לבעיות חוצות גבול.
מזכר הבנות להקמת צינור הגז East Med מחבר את ישראל, קפריסין ואירופה, יאפשר ייצוא גז טבעי לאיטליה, יוון ומרכז אירופה, תוך הפיכת ישראל לשחקן מרכזי באנרגיה האירופית. הפרויקט שארכו 2100 ק״מ צפוי להסתיים עד 2025.
במסגרת מזכר הבנות היסטורי שנחתם בין ישראל, ירדן ואיחוד האמירויות, המדינות יקדמו פרויקטים אזוריים להתמודדות עם משבר האקלים, כולל ייצוא חשמל סולארי וייבוא מים מותפלים, תוך חיזוק היציבות והקיימות האזורית.
שרת האנרגיה קארין אלהרר והשר המצרי טארק אלמולא שוחחו על הרחבת שיתוף הפעולה האנרגטי במסגרת פורום הגז המזרח ים-תיכוני, ייצוא גז טבעי למצרים, וביטחון אנרגטי אזורי.
ישראל ומצרים חתמו על מזכר הבנות להרחבת ייצוא הגז הטבעי וקידום שיתוף פעולה טכנולוגי להפחתת פליטות אזוריות. במסגרת שיתוף הפעולה נבחנת גם אפשרות עתידית ליצוא מימן. מטרת ההסכם לקדם מעבר לאנרגיות מתחדשות ומקורות אנרגיה נקיים.
תקציר: שרת האנרגיה קארין אלהרר השתתפה לראשונה בפורום הגז המזרח ים תיכוני, שדן בקידום שיתוף פעולה אזורי בגז טבעי ובאנרגיות ידידותיות לסביבה. בפגישה אושרה הצטרפות האיחוד האירופי והבנק העולמי כמשקיפים.
חברת החשמל הישראלית וקפריסאית חתמו על הסכם חדשנות וטכנולוגיה במעמד שרי האנרגיה. ההסכם כולל פיילוטים, צוותי חדשנות משותפים וקידום רשת חכמה ואנרגיה מתחדשת, ומחזק את שיתופי הפעולה באגן הים התיכון.
ישראל וירדן חתמו על הסכם להכפלת אספקת המים השנתית מישראל לירדן ב-50 מיליון קוב לשנה, עם אפשרות להארכה לשנתיים נוספות. ההסכם מחזק את יחסי השכנות ומשקף שיתוף פעולה מול אתגרי שינוי האקלים והמחסור במים באזור.
בוובינר שקיימה יחידת המידע והמודיעין התחרותי נדונו הזדמנויות ההשקעה בגאורגיה כמו גם ביקור משלחת התעשייה והמסחר של גיאורגיה בישראל. לצפיה בוובינר
כינון היחסים עם מרוקו פותח הזדמנויות חדשות ליצואנים ישראלים. וובינר מיוחד יעסוק במצב המדיני, בפעילות הכלכלית ובתרבות העסקית במרוקו, ויספק כלים להיערכות נכונה לעשיית עסקים באזור. לצפיה בוובינר.
איחוד האמירויות מתמקד בטרנספורמציה דיגיטלית ובפיתוח כלכלה מתקדמת. לצד משפחות עסקיות מרכזיות, פועלים משרדי ממשלה ייעודיים בתחומים חדשניים כמו דיגיטציה, בינה מלאכותית וסייבר. לכל נסיכות משרד כלכלי ושיתוף פעולה עם לשכת המסחר המקומית.
מדריך חדש מציג הזדמנויות עסקיות בין ישראל לאיחוד האמירויות, עם דגש על סייבר, אגרו-טכנולוגיה וטכנולוגיות מידע. בשיתוף מכון היצוא, המדריך מציע מידע על שיתופי פעולה בתחומים כמו חדשנות, מים, חקלאות וערים חכמות.
"
איחוד האמירויות מתמקד בטרנספורמציה דיגיטלית ובפיתוח כלכלה מתקדמת. לצד משפחות עסקיות מרכזיות, פועלים משרדי ממשלה ייעודיים בתחומים חדשניים כמו דיגיטציה, בינה מלאכותית וסייבר. לכל נסיכות משרד כלכלי ושיתוף פעולה עם לשכת המסחר המקומית.
ישראל ואיחוד האמירויות סיימו משא ומתן להסכם סחר חופשי היסטורי שיכלול פטור מכס על 95% מהמוצרים. ההסכם צפוי להרחיב את הסחר בתחומים כמו טכנולוגיה, אנרגיה, חקלאות ובריאות דיגיטלית ולהגדיל את היקף הסחר הבילטרלי.
שרת הכלכלה אורנה ברביבאי חתמה עם עמיתה המרוקני על הסכם כלכלי חדש שיכלול הקלת סחר, משלחות עסקיות, סמינרים ופטור ממכס על מוצרים מיובאים זמנית. היעד: הגדלת היקף הסחר ל-500 מיליון דולר תוך 5 שנים.
הממשלה אישרה תוכנית לחיזוק היחסים הכלכליים בין ישראל ומצרים. התוכנית כוללת פיתוח מעבר ניצנה, הגברת שיתוף הפעולה בתחום האנרגיה והחקלאות, קידום מחקר משותף, פתיחת קווי תעופה נוספים והגדלת הסחר ל-700 מיליון דולר תוך 3 שנים.
קבוצת דנוב, מרשתות הקמעונאות המובילות במזה""ת, בוחנת כניסה לשוק הישראלי. המהלך, ביוזמת משרד הכלכלה, צפוי להגביר תחרות, להוזיל מחירים ולחזק את כוח הקנייה של הצרכן הישראלי. החברה תערוך ביקור מקצועי בישראל בקרוב.
משלחת תעשיינים בכירה ממצרים הגיעה לישראל לראשונה מזה עשור במסגרת הסכם ה-QIZ. המשלחת נועדה לחזק את שיתוף הפעולה הכלכלי והסחר בין המדינות, עם דגש על תחומי הטקסטיל, הכימיקלים והתעשייה.
ישראל ובחריין השיקו משא ומתן לכינון הסכם סחר חופשי. ההסכם יחזק את היחסים הכלכליים, יסיר חסמי סחר ויעודד השקעות. מאז הסכמי אברהם, היקף הסחר גדל בהתמדה, וההסכם צפוי להאיץ את המגמה.
מנהיגי מדינות הים התיכון והמזרח התיכון, בהשתתפות השרה תמר זנדברג, סיכמו בפסגת האקלים בשארם א-שייח' על קידום יוזמה אזורית להתמודדות עם משבר האקלים. ישראל תורמת מניסיונה בתחומי מים, חקלאות וחדשנות.
לראשונה מאז הסכם השלום, חתמו ישראל וירדן על הסכם לשיקום נהר הירדן ולמאבק במשבר האקלים. ההסכם כולל טיפול בזיהום, קידום חקלאות בת-קיימה, פיתוח תיירות משותפת והקמת מרכז מחקר אזורי לנחלים.
משלחת משרד החקלאות, בראשות השר עודד פורר, השתתפה בפורום עסקי באזרבייג'ן לקידום שיתוף פעולה חקלאי וטכנולוגי. נחתם הסכם להקמת צוותי עבודה משותפים, וחברות אגרוטק ישראליות הציגו טכנולוגיות חדשניות בפורום B2B.
מנכ"ל משרד האנרגיה, ליאור שילת, בוועידת האנרגיה: "בעקבות משבר אוקראינה, ישראל ומצרים הפכו לשותפות היציבות של אירופה". שילת דיבר על מעמד ישראל בתחום האנרגיה, שיתופי פעולה אזוריים ויעדי אנרגיה מתחדשת ל-2030.
נחתם מזכר הבנות בין ישראל, ירדן, איחוד האמירויות וארה""ב לקידום פרויקט ""Prosperity"" הכולל רכישת חשמל ירוק מירדן ומכירת מים מותפלים לירדן. ההסכם מדגיש פעולה משותפת כנגד משבר האקלים, עם יישום מתוכנן עד COP28.
בוובינר מיוחד לציון שנתיים להסכמי אברהם, מוצגים היבטים מדיניים, עסקיים ותרבותיים. נשמע על לקחים מיצואנים, היבטים פרקטיים לעשיית עסקים וסיפורי הצלחה בשוק האמירויות. דוברים בכירים ישתפו בניסיונם מהשטח.
האמירויות מציגה צמיחה מעל 5%, אסטרטגיית ""Operation 300bn"" להגדלת תרומת התעשייה לתמ""ג עד 2031 ופיתוח ייצור מתקדם. אביעד טמיר, נספח כלכלי, מסביר כיצד חברות ישראליות יכולות לנצל הזדמנויות אלו ולהשתלב בשוק.
משרד החקלאות ופיתוח הכפר מודיע על אישור רשמי לייצוא תוצרת חקלאית טרייה וזרעים מישראל לאמירויות. האישור התקבל מהשלטונות באמירויות לאחר תיאום מול הרשויות באמירויות ופותח הזדמנויות חדשות ליצואנים ישראלים.
מפגש מקצועי נשי התקיים בכנס EGYPS 23 בקהיר, בהשתתפות נציגות ישראליות, נציבת האנרגיה של האיחוד האירופי ושגרירת ישראל במצרים. המפגש עסק בקידום שיתוף פעולה משולש לייצוא גז טבעי ואנרגיות מתחדשות.
בולגריה מציעה למשקיעים שילוב של מיקום אסטרטגי, צמיחה כלכלית, כוח עבודה מיומן ותמריצים אטרקטיביים. הוובינר יציג כלים לעשיית עסקים במדינה, שתהפוך לחברת גוש האירו ב-2025, וסקירה על מסחר, מיסוי ותרבות עסקית. לצפיה בוובינר
שנתיים לאחר כינון היחסים בין ישראל למרוקו, וובינר ייחודי יעסוק בהזדמנויות עסקיות, אתגרים וטיפים לשוק המרוקאי. בתוכנית: סיפורי הצלחה, עדכונים על הסכמים ותמונת מצב עדכנית לעשיית עסקים. לצפיה בוובינר
משרד האנרגיה של איחוד האמירויות הצהיר כי השקיע 22 מילירד דולר בפרויקטים של אנרגיה מתחדשת בשנת 2022 ועתיד להשקיע תקציבים נוספים כחלק מהאסטרטגיה להפחתת פליטות הפחמן. עד שנת 2050.
משרד הכלכלה והתעשייה, בשיתוף משרדים נוספים והמגזר הפרטי, פועל למציאת חלופות לייבוא וייצוא מטורקיה בעקבות חוסר היציבות במדינה. במסגרת המאמצים: סיוע ליצואנים, הקלות רגולטוריות, וחיזוק קשרי סחר עם מדינות יציבות באזור הים התיכון.
שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, שוחח עם מקבילו היווני, תאודורוס סקילקקיס, ודנו בהרחבת שיתופי הפעולה האנרגטיים בין המדינות. השניים סיכמו להאיץ את פרויקט הכבל החשמלי התת-ימי, שיחבר בין ישראל לאירופה דרך קפריסין ויוון.
משלחת בכירה מישראל ביקרה בקפריסין לקידום פרויקט הכבל החשמלי התת-ימי שיחבר את רשתות החשמל של ישראל, קפריסין ויוון. המיזם יחזק את הביטחון האנרגטי, ישלב את ישראל בשוק האירופי וייצור הזדמנויות כלכליות חדשות.
לראשונה, נחתם מזכר הבנות היסטורי בין ישראל לאיחוד האמירויות לקידום שיתופי פעולה חקלאיים וטכנולוגיים. ההסכם יוביל להקמת צוותי עבודה משותפים לשימור ביטחון המזון ולקידום חדשנות חקלאית בת קיימא, תוך התמודדות עם השפעות שינויי האקלים.
משרד האנרגיה אישר נתיב ייצוא גז טבעי חדש מישראל למצרים דרך ירדן, בהתאם לביקוש המוגבר. הייצוא יתבצע דרך מערכת הולכה ירדנית ויניב הכנסות נוספות של מעל 100 מיליון ₪ לנתג""ז, תוך שמירה על הקיבולת לשוק המקומי.
לראשונה, משרד החקלאות הישראלי ישתתף בוועידת הכלכלה הכחולה במרוקו כדי להציג חידושים בחקלאות ימית. ההשתתפות נובעת מההתקדמות הישראלית בתחום בעקבות כנס בינלאומי באילת ושיתוף פעולה עם מדינות צפון אפריקה.
לראשונה, שרי התרבות והספורט ממדינות הסכמי אברהם יתכנסו באירוע "פסטיבל הסכמי אברהם" בדובאי, הכולל משחק כדורגל בהשתתפות כוכבי עבר בינלאומיים וארוחת ערב חגיגית בהובלת שפים מישראל, מרוקו, בחריין ואיחוד האמירויות.
עסקים משפחתיים מהווים את עמוד השדרה הכלכלי של איחוד האמירויות. הכירו את הקונגלומרטים הגדולים שמובילים את השוק בתחומי הרכב, הנדל"ן, הקמעונאות והתעשייה, ומנוהלים מדור לדור.
ישראל ומרוקו יחתמו על מזכר הבנות לשיתופי פעולה בתחומי הסביבה והאקלים, הכוללים ניהול מים, שמירת סביבה ימית, איכות אוויר וחדשנות. השרה עידית סילמן הדגישה את חשיבות העבודה המשותפת ואתגרים משותפים לשתי המדינות.
ישראל חתמה לראשונה על הסכם לשיתוף פעולה בתחום הגנת הסביבה עם אזרבייג'ן, שיחזק את הקשרים האסטרטגיים ויקדם פעילויות קלינטק. ההסכם יכלול תחומים כמו ניהול מים, פסולת, ושמירה על שטחי טבע מוגנים.
השרה סילמן נפגשה באו""ם עם מקביליה ממרוקו ובחריין לקידום מיזם DeserTech לפתרונות אקלים מדברי. במפגש דנו בהזדמנויות לשיתופי פעולה סביבתיים, שמירה על המגוון הביולוגי ואנרגיות מתחדשות וופתרונות חדשניים לאתגרי האקלים בסביבה מדברית.
סמינר התנשמות הבינלאומי, כנס אזורי בן חמישה ימים בנושא הדברה ביולוגית באמצעות תנשמות, נערך במקביל בין ישראל לירדן. הכנס התקיים בתמיכת משרד החקלאות והמשרד לשיתוף פעולה אזורי, ואליו הגיעו נציגים מ-7 מדינות האזור השותפות למיזם.
מועצת הגז פרסמה שימוע להקצאת מקום במערכת ההולכה לייצוא גז, כולל קו רמת חובב-ניצנה למצרים. חלוקת המקום תיעשה לפי עתודות ויכולת הפקה, תוך שמירה על תחרותיות והכנסות למדינה.
במאי 2022 נחתם הסכם סחר חופשי ראשון בין ישראל למדינה ערבית – איחוד האמירויות. עם כניסתו לתוקף ב-1 באפריל, ההסכם יעניק הטבות מכס ליותר מ-96% מהמוצרים הנסחרים ויגביר את תחרותיות התעשייה הישראלית.
שראל וקפריסין מחוברות לכבל חשמלי תת-ימי שיקשר בין ישראל לאירופה דרך יוון, פרויקט בהובלת חברת IPTO. מנכ"ל משרד האנרגיה, יוסי דיין, ציין כי הכבל יפרוץ את "האי האנרגטי" של ישראל ויקדם את החזון האסטרטגי של השר אלי כהן להפוך את ישראל למעצמת אנרגיה אזורית.
אבו דאבי השיקה את AGWA, קלאסטר כלכלי חדש בתחום האגריפוד והמים, במטרה להפוך למרכז עולמי לפיתוח ומסחור טכנולוגיות חדשניות. היוזמה נועדה למשוך כישרונות עולמיים ולתמוך בספקים מקומיים ויצואנים עם דגש על שלושה תחומים עיקריים: מזון, אגריטק ומים
קצת למעלה משנה לאחר חתימת הסכם השלום בין המדינות, משלחת ראשונה של בכירי המגזר העסקי במרוקו הגיעה ארצה לסדרת פגישות עם חברות ישראליות שבמהלכן נחתם נחתם הסכם לשיתוף פעולה בין ארגוני העסקים של שתי המדינות.
לשכת העיתונות הממשלתית, יחד עם המשרד לשיתוף פעולה אזורי, שלחה משלחת עיתונאיות מישראל ומדינות ערב לאיחוד האמירויות. המשלחת השיקה את "פורום המשפיעניות במרחב" ביום האישה, לקידום קול נשי בתקשורת ולשינוי בביטחון, חינוך ובריאות.
עמותת "הצל ליבו של ילד", בתמיכת המשרד לשיתוף פעולה אזורי, פועלת למעלה מעשור להצלת חיי ילדים חולי לב ממדינות מתפתחות. העמותה טיפלה ב-5,400 ילדים מ-62 מדינות, הכשירה 140 אנשי צוות רפואי, ומקימה בית חולים חדש שישמש כמרכז בינלאומי.
המשרד לשיתוף פעולה אזורי ומשרד החקלאות תומכים בסמינר חדשני באוניברסיטת תל אביב בנושא הדברה ביולוגית באמצעות תנשמות. בסמינר משתתפים חוקרים ממדינות רבות באזור, כחלק מפרויקט עשור שמטרתו להפחית שימוש בחומרי הדברה ולקדם חקלאות ידידותית לסביבה.
המשרד לשיתוף פעולה אזורי מקצה 5 מיליון ש"ח לפרויקט בינלאומי למלחמה בסוכרת והשמנת יתר, בשיתוף איחוד האמירויות ומדינות נוספות. התוכנית כוללת מחקרים וגיבוש תוכניות למניעה וטיפול, על רקע נתונים מדאיגים באזור – 10% חולים בישראל ו-16% באמירויות.
המשרד לשיתוף פעולה אזורי, יחד עם משרדי הכלכלה, הנגב והגליל, הגנת הסביבה, החקלאות ורשות החדשנות, משקיעים מעל 100 מיליון ש"ח בתשעה מרכזי חדשנות בפריפריה. המרכזים יקדמו יזמות והייטק מדן ועד אילת, כשארבעה מהם יתמקדו בשיתופי פעולה אזוריים.
אבו דאבי השיקה את AGWA, קלאסטר כלכלי חדש בתחום האגריפוד והמים, במטרה להפוך למרכז עולמי לפיתוח ומסחור טכנולוגיות חדשניות. היוזמה נועדה למשוך כישרונות עולמיים ולתמוך בספקים מקומיים ויצואנים עם דגש על שלושה תחומים עיקריים: מזון, אגריטק ומים.
משלחת נשות תקשורת מישראל וממדינות האזור יצאה מטעם לשכת העיתונות הממשלתית לאמירויות במטרה לקדם את הקול הנשי בתקשורת וליצור שיתופי פעולה נשיים במזרח התיכון. המשלחת השיקה את "פורום המשפיעניות במרחב" לקידום והעצמת עיתונאיות.
שיתוף פעולה בין ישראל לממלכת ירדן להקמת פארק תעשייה ותעסוקה משותף, המבטא את חזון הסכם השלום מ-1994. מטרתו להעמיק את הקשרים הכלכליים והמסחריים בין המדינות, ולספק אפשרויות תעסוקה חדשות לתושבים משני הצדדים.
כחלק מהידוק היחסים בין המדינות, נוצר קשר מיוחד בין המשרד לשיתוף פעולה אזורי למשרד החינוך האזרבייג'אני.
האינטרס המשותף של אזרבייג'ן וישראל לפתח הון אנושי על ידי קידום שיתוף פעולה בין שתי מערכות החינוך, הוביל להקמת תכנית חינוכית משותפת
המשרד לשיתוף פעולה אזורי, בשיתוף משרד הכלכלה והתעשייה, משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי, המשרד להגנת הסביבה, משרד החקלאות ורשות החדשנות חברו יחד לתוכנית משותפת שבמסגרתה יוקמו תשעה מרכזי חדשנות אזוריים לעידוד יזמות ותעסוקת הייטק בפריפריה – מדן ועד אילת.